Ajuda

De GiLUG
Salta a: navegació, cerca

Amb el navegador esteu utilitzant una aplicació web anomenada MediaWiki, la qual està instal·lada al servidor d'aquest lloc web. Aquesta eina lliure permet elaborar continguts entre diverses persones, amb gran facilitat d'organització i sense haver-se de trobar al mateix temps.

Com navegar per les pàgines del Wiki

  • Els continguts s'organitzen com a hipertext, això vol dir que els mateixos textos tenen els enllaços per saltar d'una pàgina a una altra.
  • Al lateral esquerre teniu enllaços genèrics de l'organització.
  • Al marge superior, a la dreta, teniu les eines per establir la informació del vostre compte, contrasenya, idioma i altres preferències de treball, així com el botó per finalitzar de forma segura.
  • Com a solapes, sobre aquesta pàgina de contingut, teniu les opcions bàsiques per modificar i fer seguiment de cada pàgina. La solapa de discussió és una pàgina paral·lela on posar comentaris sobre el contingut de cada pàgina (estel).

Com escriure en Wiki

Aquest Wiki requereix tenir un compte (veieu capçalera-dreta). Iniciar sessió permet les vostres contribucions.
  • Aporteu continguts i deseu-los sense por. Hi ha un historial de tot, i qualsevol equivocació es pot desfer sempre. És millor que us equivoqueu contribuïnt, que no pas que no feu res.
  • A cada pàgina veureu la solapa Modifica, que us obre el requadre d'edició del contingut, i a sota de tot veureu botons per desar la pàgina o mostrar abans com quedarà.
  • La primera tècnica per aprendre és obrir la modificació de la pàgina i veure com l'altra gent fa els títols, negretes i col·loca tot. Quan feu proves, podeu fer la previsualització abans de desar els canvis.
  • Per crear una nova pàgina, s'ha d'enllaçar des d'una altra. Per exemple, si ja tenim una pàgina anomenada «Fruita», hi podem crear un enllaç a una pàgina que no existeix: Pomes. Només us cal crear l'enllaç, i una vegada desat el Wiki us permetrà entrar-hi per escriure-hi el nou contingut:
[[Pomes]]

Per saber molt més

* Pots fer consultes a Actiu.info
* Pots fer consultes a l'administrador