Diferència entre revisions de la pàgina «MediaWiki:Helppage»

De GiLUG
Salta a: navegació, cerca
(Guia breu)
 
(Contingut canviat per «Ajuda».)
 
Línia 1: Línia 1:
Amb el navegador esteu utilitzant una aplicació web anomenada '''MediaWiki''', la qual està instal·lada al servidor d'aquest lloc web. Aquesta eina [http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari_lliure lliure] permet elaborar continguts entre diverses persones, amb gran facilitat d'organització i sense haver-se de trobar al mateix temps.
+
Ajuda
 
 
== Com navegar per les pàgines del Wiki ==
 
* Els continguts s'organitzen com a ''hipertext'', això vol dir que els mateixos textos tenen els '''enllaços''' per saltar d'una pàgina a una altra.
 
* Al lateral esquerre teniu enllaços genèrics de l'organització.
 
* Al marge superior, a la dreta, teniu les eines per establir la informació del vostre compte, contrasenya, idioma i altres '''preferències''' de treball, així com el botó per finalitzar de forma segura.
 
* Com a solapes, sobre aquesta pàgina de contingut, teniu les opcions bàsiques per '''modificar''' i fer seguiment de cada pàgina. La solapa de '''discussió''' és una pàgina paral·lela on posar comentaris sobre el contingut de cada pàgina (estel).
 
 
 
== Com escriure en Wiki ==
 
Aquest Wiki requereix tenir un compte (veieu capçalera-dreta). Iniciar sessió permet les vostres contribucions.
 
* '''Aporteu continguts''' i deseu-los sense por. Hi ha un historial de tot, i qualsevol equivocació es pot desfer sempre. És millor que us equivoqueu contribuïnt, que no pas que no feu res.
 
* A cada pàgina veureu la solapa '''Modifica''', que us obre el requadre d'edició del contingut, i a sota de tot veureu botons per '''desa'''r''' la pàgina''' o mostrar abans com quedarà.
 
* La primera tècnica per aprendre és obrir la modificació de la pàgina i '''veure com l'altra gent fa''' els títols, negretes i col·loca tot. Quan feu proves, podeu fer la ''previsualització'' abans de desar els canvis.
 
* Per '''crear una nova pàgina''', s'ha d'enllaçar des d'una altra. Per exemple, si ja tenim una pàgina anomenada «Fruita», hi podem crear un enllaç a una pàgina que no existeix: Pomes. Només us cal crear l'enllaç, i una vegada desat el Wiki us permetrà entrar-hi per escriure-hi el nou contingut:
 
<nowiki>[[Pomes]]</nowiki>
 
 
 
== Per saber molt més ==
 
 
 
* [https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Contents/ca Guia d'usuari de Mediawiki]
 
* [https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:FAQ/ca Respostes sobre el programari MediaWiki]
 
* Pots fer consultes a [http://www.actiu.info/ Actiu.info]
 
* Pots fer consultes a l'[mailto:admin@example.net administrador]
 

Revisió de 18:40, 9 març 2015

Ajuda