Gestor de paquets F-Droid: Diferència entre les revisions

De GiLUG
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Altres guies relacionades: FSF)
(here)
Línia 7: Línia 7:
 
Les aplicacions més fiables no requereixen que us subscriviu al ''Google Market'', així que F-Droid es pot descarregar directament del seu [http://f-droid.org/ web oficial]. Té llicència [[GNU GPL]].
 
Les aplicacions més fiables no requereixen que us subscriviu al ''Google Market'', així que F-Droid es pot descarregar directament del seu [http://f-droid.org/ web oficial]. Té llicència [[GNU GPL]].
  
Ho podeu fer obrint '''f-droid.org''' amb el navegador des del mateix aparell Android, on diu al segon paràgraf: «You can install the latest version from here» (la paraula «'''here'''»). Es descarregarà un paquet .APK que trobareu a la llista de descàrregues, des d'on el podeu obrir directament per instal·lar l'aplicació.
+
Ho podeu fer obrint '''f-droid.org''' amb el navegador des del mateix aparell Android, on diu al segon paràgraf: «You can install the latest version from here» (la paraula «'''[https://f-droid.org/FDroid.apk here]'''»). Es descarregarà un paquet .APK que trobareu a la llista de descàrregues, des d'on el podeu obrir directament per instal·lar l'aplicació.
  
 
== Trobar programes amb F-Droid ==
 
== Trobar programes amb F-Droid ==

Revisió de 10:43, 27 ago 2013

Català - Castellano - English


Introducció: Davant la botiga de Google on es trafica amb les dades personals i no es filtra la llibertat en les llicències, F-Droid és una excel·lent alternativa pel programari lliure sobre Android, per guanyar privacitat i estalviar-se compromisos amb l'empresa Google. Aquesta guia us ajudarà a instal·lar-lo i utilitzar-lo.

Obteniu el paquet independent

Les aplicacions més fiables no requereixen que us subscriviu al Google Market, així que F-Droid es pot descarregar directament del seu web oficial. Té llicència GNU GPL.

Ho podeu fer obrint f-droid.org amb el navegador des del mateix aparell Android, on diu al segon paràgraf: «You can install the latest version from here» (la paraula «here»). Es descarregarà un paquet .APK que trobareu a la llista de descàrregues, des d'on el podeu obrir directament per instal·lar l'aplicació.

Trobar programes amb F-Droid

F-Droid funciona de la mateixa manera que un gestor de paquets tradicional de GNU/Linux, on es troben els paquets classificats per temes i també podeu afegir repositoris d'altres fonts (Gestionar els dipòsits). Amb el botó de menú podeu actualitzar el catàleg per veure tot el disponible i allò actualitzable.

Sempre tindreu a la vista el tipus de llicència de cada aplicació del catàleg.

Obrint la fitxa d'un programa podeu veure una descripció (habitualment en anglès), i amb el botó de menú instal·lar la darrera versió, accedir al web oficial o fins i tot al codi font.

Explorar programes via web

Tots els paquets són descarregables directament del web del repositori, però és recomanable utilitzar l'aplicació de F-Droid per tenir la versió més estable i les seves actualitzacions.

Amb qualsevol navegador web podeu recórrer el catàleg (per exemple del mateix repositori F-Droid) i apart del paquet descarregable anònimament trobareu detalls com cal de l'aplicació. A més a més, enllaços per fer contribucions al projecte.

Aplicacions recomanables

(minúscula selecció)

Altres guies relacionades