Canviar Android per CyanogenMod: Diferència entre les revisions

De GiLUG
Dreceres ràpides: navegació, cerca
m (Narcisgarcia ha desplaçat la pàgina CyanogenMod a Canviar Android per CyanogenMod: Variant catalana)
(Primera part)
Línia 1: Línia 1:
'''Introducció:''' CyanogenMod és un robust derivat d'Android, on tot allò desenvolupat addicionalment és programari lliure, i on s'allibera l'usuari de les exigències que fa l'empresa Google per [https://www.google.com/intl/ca/policies/privacy/ monitoritzar les comunicacions i traficar amb les dades personals]. Alhora, s'hi inclouen les eines necessàries per a què tant l'usuari expert com l'inexpert puguin estudiar, millorar o personalitzar la instal·lació. Aquesta és una guia per reemplaçar el sistema operatiu en aparells que de fàbrica vingueren amb Android.
+
[[Canviar Android per CyanogenMod|Català]] - [[Reemplazar Android por CyanogenMod|Castellano]] - [[Replace Android for CyanogenMod|English]]
 +
----
 +
'''Introducció:''' CyanogenMod és un robust derivat d'Android, on tot allò desenvolupat addicionalment és programari lliure, i on s'allibera l'usuari de les exigències que fa l'empresa Google per [https://www.google.com/intl/ca/policies/privacy/ monitoritzar les comunicacions i traficar amb les dades personals]. Alhora, s'hi inclouen les eines necessàries per a què tant l'usuari expert com l'inexpert puguin estudiar, millorar o personalitzar la instal·lació. Aquesta és una guia per reemplaçar el sistema operatiu en aparells que vingueren de fàbrica amb Android.
  
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod Explicació a l'enciclopèdia]
 
* [https://es.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod Explicació a l'enciclopèdia]
 
* [http://www.cyanogenmod.org/ Web oficial]
 
* [http://www.cyanogenmod.org/ Web oficial]
 +
 +
'''Notes importants:'''
 +
* Alguns fabricants no atenen la garantia sobre aparells amb el sistema operatiu canviat.
 +
* Reemplaçant el sistema operatiu es poden netejar les dades d'usuari, així que abans millor en fer una còpia de seguretat.
 +
 +
__TOC__
 +
 +
== Anoteu el model exacte de l'aparell ==
 +
Normalment es pot consultar amb aquest recorregut:
 +
# Botó de menú
 +
# Opció Configuració del sistema / Ajustaments
 +
# Quant a l'aparell / Sobre el dispositiu (sol ser de les últimes opcions)
 +
 +
Potser ja sabeu que es tracta per exemple d'un «Samsung Galaxy Tab 2 10.1», però cal coneixer el número de model '''exacte''' del fabricant, com per exemple «GT-P5110», ja que [https://es.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Tab#Modelos pot variar la versió o variant adequada de programari].
 +
 +
== Obtenir el paquet pel vostre aparell ==
 +
 +
Trobeu la darrera versió de CyanogenMod preparada pel vostre aparell del [http://wiki.cyanogenmod.org/wiki/Devices_Overview quadre-resum del wiki de la distribució]. Cerqueu per la columna del nom comercial, i comproveu que les demés dades de la filera no divergeixin del vostre aparell. Per descarregar el paquet adequat, polseu sobre el número de versió (preferentment ''Stable'' que no ''Experimental'').
 +
 +
No el descomprimiu, i copieu-lo en una targeta de memòria (és el més fàcil).
 +
 +
== Preparar l'aparell ==
 +
 +
Atureu l'aparell, i entreu en «Recovery mode». Dzul Fadli ens dóna exemples de com es fa per una altra modalitat semblant (''Download mode'') [http://androidrecovery.blogspot.com.es/p/samsung-devices.html amb aparells Samsung], [http://androidrecovery.blogspot.com.es/p/htc-devices.html per aparells HTC], [http://androidrecovery.blogspot.com.es/p/sony-ericsson-devices.html per aparells Sony-Ericsson], [http://androidrecovery.blogspot.com.es/p/acer-delltoshiba-devices.html per Acer, Dell i Toshiba], [http://androidrecovery.blogspot.com.es/p/lg-devices.html aparells LG], i també [http://androidrecovery.blogspot.com.es/p/motorola-devices.html per Motorola]. També un parell de persones ens ensenyen en video com ho fan ([http://www.youtube.com/watch?v=kNXVv9p9oBg 1] i [http://www.youtube.com/watch?v=JwFCKDC7OQ4 2])
 +
 +
Si pel «Download mode» per exemple cal utilitzar el volum avall (VOL DOWN), doncs pel «Recovery mode» ha de ser l'altra tecla (volum amunt).
 +
 +
Si ho hem fet bé, iniciarà amb un dibuix animat de les entranyes d'Android, fins a aparèixer un menú d'opcions en anglès.
 +
 +
== Instal·lar el nou firmware/ROM ==
 +
 +
Seleccioneu l'opció «Apply update from external storage» i us mostrarà el contingut del directori principal. Seleccioneu el fitxer .zip que heu descarregat.
 +
 +
Si acaba amb un missatge d'error com «signature verification failed», significa que aquest programa de ''Recovery'' només accepta paquets del mateix fabricant de l'aparell. Solució: [[canviar Recovery per ClockworkMod ROM Manager]], i tornar-ho a provar.

Revisió de 19:35, 8 nov 2012

Català - Castellano - English


Introducció: CyanogenMod és un robust derivat d'Android, on tot allò desenvolupat addicionalment és programari lliure, i on s'allibera l'usuari de les exigències que fa l'empresa Google per monitoritzar les comunicacions i traficar amb les dades personals. Alhora, s'hi inclouen les eines necessàries per a què tant l'usuari expert com l'inexpert puguin estudiar, millorar o personalitzar la instal·lació. Aquesta és una guia per reemplaçar el sistema operatiu en aparells que vingueren de fàbrica amb Android.

Notes importants:

  • Alguns fabricants no atenen la garantia sobre aparells amb el sistema operatiu canviat.
  • Reemplaçant el sistema operatiu es poden netejar les dades d'usuari, així que abans millor en fer una còpia de seguretat.

Anoteu el model exacte de l'aparell

Normalment es pot consultar amb aquest recorregut:

  1. Botó de menú
  2. Opció Configuració del sistema / Ajustaments
  3. Quant a l'aparell / Sobre el dispositiu (sol ser de les últimes opcions)

Potser ja sabeu que es tracta per exemple d'un «Samsung Galaxy Tab 2 10.1», però cal coneixer el número de model exacte del fabricant, com per exemple «GT-P5110», ja que pot variar la versió o variant adequada de programari.

Obtenir el paquet pel vostre aparell

Trobeu la darrera versió de CyanogenMod preparada pel vostre aparell del quadre-resum del wiki de la distribució. Cerqueu per la columna del nom comercial, i comproveu que les demés dades de la filera no divergeixin del vostre aparell. Per descarregar el paquet adequat, polseu sobre el número de versió (preferentment Stable que no Experimental).

No el descomprimiu, i copieu-lo en una targeta de memòria (és el més fàcil).

Preparar l'aparell

Atureu l'aparell, i entreu en «Recovery mode». Dzul Fadli ens dóna exemples de com es fa per una altra modalitat semblant (Download mode) amb aparells Samsung, per aparells HTC, per aparells Sony-Ericsson, per Acer, Dell i Toshiba, aparells LG, i també per Motorola. També un parell de persones ens ensenyen en video com ho fan (1 i 2)

Si pel «Download mode» per exemple cal utilitzar el volum avall (VOL DOWN), doncs pel «Recovery mode» ha de ser l'altra tecla (volum amunt).

Si ho hem fet bé, iniciarà amb un dibuix animat de les entranyes d'Android, fins a aparèixer un menú d'opcions en anglès.

Instal·lar el nou firmware/ROM

Seleccioneu l'opció «Apply update from external storage» i us mostrarà el contingut del directori principal. Seleccioneu el fitxer .zip que heu descarregat.

Si acaba amb un missatge d'error com «signature verification failed», significa que aquest programa de Recovery només accepta paquets del mateix fabricant de l'aparell. Solució: canviar Recovery per ClockworkMod ROM Manager, i tornar-ho a provar.