Diferència entre revisions de la pàgina «Ajuda:Ajuda»

De GiLUG
Salta a: navegació, cerca
(Migracio de lapipaplena)
 
(Explicacions sobre MediaWiki)
 
Línia 1: Línia 1:
<nowiki>#REDIRECT [[llista:l]]</nowiki>
+
Amb el navegador esteu utilitzant una aplicació web anomenada '''MediaWiki''', la qual està instal·lada al servidor d'aquest lloc web.
  
= Suport comunitari =
+
== Com navegar per les pàgines del Wiki ==
 +
* Al marge superior, a la dreta, teniu les eines per establir la informació del vostre compte, contrasenya i altres preferències de treball, així com el botó per finalitzar de forma segura.
 +
* Com a solapes, sobre aquesta pàgina de contingut, teniu les opcions bàsiques per modificar i fer seguiment de cada pàgina. La solapa de sicussió és una pàgina paral·lela on posar comentaris sobre el contingut de cada pàgina.
 +
* Al lateral esquerre teniu enllaços genèrics de l'organització.
 +
* Els continguts s'organitzen com a ''hipertext'', això vol dir que els mateixos textos tenen els enllaços per saltar d'una pàgina a una altra.
  
<big>'''Subscriu-te a la [http://llista.actiu.info/mailman/listinfo/gilug llista de correu-e]'''</big>
+
== Com escriure en Wiki ==
  
== Per a començar amb MediaWiki ==
+
* Aporteu continguts i deseu-los sense por. Hi ha un historial de tot, i qualsevol equivocació es pot desfer sempre. És millor que us equivoqueu contribuïnt, que no pas que no feu res.
 +
* La primera tècnica per aprendre és obrir la modificació de la pàgina i veure com l'altra gent fa els títols, negretes i col·loca tot. Quan feu proves, podeu fer la ''previsualització'' abans de desar els canvis.
 +
* Per crear una nova pàgina, s'ha d'enllaçar des d'una altra. Per exemple, si tenim una pàgina anomenada «Fruita», hi podem crear un enllaç a una pàgina que no existeix: Poma. Tan sols creant l'enllaç us permetrà entrar-hi per escriure-hi contingut:
 +
<nowiki>[[Poma]]</nowiki>
  
Consulteu la [//meta.wikimedia.org/wiki/Help:Contents Guia d'Usuari] per a més informació sobre com utilitzar-lo.
+
== Per saber molt més ==
  
* [//www.mediawiki.org/wiki/Manual:Configuration_settings Llista de característiques configurables]
+
* '''Subscriu-te a la [http://llista.actiu.info/mailman/listinfo/gilug llista de correu-e]'''
* [//www.mediawiki.org/wiki/Manual:FAQ PMF del MediaWiki]
+
* [https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Help:Contents/es&uselang=ca Guia d'usuari de Mediawiki]
* [https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/mediawiki-announce Llista de correu (''listserv'') per a anuncis del MediaWiki]
+
* [https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:FAQ/ca Respostes sobre el programari MediaWiki]

Revisió de 13:41, 15 març 2013

Amb el navegador esteu utilitzant una aplicació web anomenada MediaWiki, la qual està instal·lada al servidor d'aquest lloc web.

Com navegar per les pàgines del Wiki

  • Al marge superior, a la dreta, teniu les eines per establir la informació del vostre compte, contrasenya i altres preferències de treball, així com el botó per finalitzar de forma segura.
  • Com a solapes, sobre aquesta pàgina de contingut, teniu les opcions bàsiques per modificar i fer seguiment de cada pàgina. La solapa de sicussió és una pàgina paral·lela on posar comentaris sobre el contingut de cada pàgina.
  • Al lateral esquerre teniu enllaços genèrics de l'organització.
  • Els continguts s'organitzen com a hipertext, això vol dir que els mateixos textos tenen els enllaços per saltar d'una pàgina a una altra.

Com escriure en Wiki

  • Aporteu continguts i deseu-los sense por. Hi ha un historial de tot, i qualsevol equivocació es pot desfer sempre. És millor que us equivoqueu contribuïnt, que no pas que no feu res.
  • La primera tècnica per aprendre és obrir la modificació de la pàgina i veure com l'altra gent fa els títols, negretes i col·loca tot. Quan feu proves, podeu fer la previsualització abans de desar els canvis.
  • Per crear una nova pàgina, s'ha d'enllaçar des d'una altra. Per exemple, si tenim una pàgina anomenada «Fruita», hi podem crear un enllaç a una pàgina que no existeix: Poma. Tan sols creant l'enllaç us permetrà entrar-hi per escriure-hi contingut:
[[Poma]]

Per saber molt més